Dans je fit 50+

Dans je fit en wordt een 50 plusser met pit!

Voor iedereen toegankelijk vanaf 50 jaar. Danservaring is niet vereist.

Geen ingewikkelde danspasjes en je hoeft niet lenig te zijn, nadruk ligt op plezier en gezond bewegen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat dansen goed is voor lichaam en geheugen en mede daardoor ziektes als dementie voorkomen kan worden.

Dansen verbetert het geheugen
Omdat bewegen zorgt voor een betere bloedtoevoer in de hersenen, krijgt men hiervan een beter geheugen. Volgens Australisch onderzoek zou dansen het begin van dementie bij 50- plussers kunnen uitstellen.
De verschillende pasjes aanleren en onthouden zou de hersenen stimuleren om nieuwe verbindingen tussen de cellen aan te maken. Dit verbetert terzelfdertijd ook het evenwicht en houding.

Het maakt vrolijk
Dezelfde studies hebben uitgewezen dat dansen wel eens de manier is om vrolijk en blij door het leven te gaan. Omdat bewegen zorgt dat er endorfine vrijkomt in het lichaam, dat tevens het gelukshormoon wordt genoemd. Zo’n 30 minuten dansen per dag zou al voldoende zijn om het geheugen op te beuren.

Het geeft een beter zelfbeeld
Een Amerikaanse studie toont aan dat mensen die dansen, een beter zelfbeeld hebben. Al heeft het lichaam na het dansen weinig verandering, toch vinden deze lieden -door het dansen- hun lichaam mooier, slanker en sterker dan zij die niet dansen.

Houdt de huid jong
Het beste antiverouderingsmiddel is intensief bewegen. Beweging zorgt dat de bloedstroom wordt gestimuleerd, zodat de huid meer zuurstof krijgt. Ook de afvalstoffen worden door het zweten gemakkelijker afgevoerd. Experts beweren dat, door regelmatig bewegen de huid wordt gestimuleerd om meer callageen aan te maken, om rimpels geen kans te geven.

Beschermt onze botten
Door te sporten maken we onze botten sterker en spieren krachtiger. Een half uurtje per dag bewegen is dan ook zeer belangrijk om op oudere leeftijd osteoporose tegen te gaan.

Om de stevigheid van de botten op oudere leeftijd te verhogen zijn de bewegingsvormen waarbij het lichaam met zijn eigen gewicht wordt belast -zoals wandelen, joggen en dansen- aan te raden.

Bevordert de spijsvertering
Ook om de spijsvertering vlot te houden is dansen aan te raden. De spieren van het spijsverteringskanaal worden hierdoor gestimuleerd, die vervolgens door beweging sneller worden getransporteerd.

Helpt ons van rugpijn af
Uit een gezondheidsrapport van de Belgische overheid bleek onlangs nog, dat één op de zes Belgen last heeft van chronische rugpijn. Het is aangeraden om te blijven bewegen, vooral voor het verbeteren van rug- en buikspieren.

Vermindert risico op kanker
Dansen zou -volgens verschillende onderzoekers aantoonden- het risico op sommige vormen van kanker, zoals darm- en borstkanker verminderen. Naar schatting zouden vrouwen die regelmatig bewegen 20% tot 40% minder kans hebben op borstkanker. Dus begin vandaag nog te dansen en neem je vriendinnen mee!

De lessen zijn erg populair en raken snel vol, dus wacht niet langer en meld je aan voor een vrijblijvende gratis proefles:

Reserveer hier jouw gratis proefles