Kinder Ballet

  • Views 118266
  • Likes
  • Rating 12345

IMG_6729

 

Verhoogde IQ door dans

Kinder-BalletUit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kinderen die dansen en danslessen volgen sneller en beter ontwikkelen in hun intelligentie en sociale vaardigheden.

Door het leren onthouden van choreografieën leert men spelenderwijs op jonge leeftijd de “geheugenspieren” te trainen en ruimtelijk inzicht aan den lijve te ondervinden wat “abstracte” vakken zoals wiskunde ten goede komt.

Waarom kinderen graag dansen

Door te dansen leren kinderen creatief denken en vrij bewegen. Dans sluit aan bij de bewegingsdrang van kinderen en zal daarom bijdragen aan een betere  fysieke en sociaal mentale ontwikkeling van het kind. Reden genoeg om zo vroeg mogelijk te beginnen te dansen.

Wat kinderen van dans kunnen leren

  • Zelfvertrouwen & Dicipline
  • Minder stress & depressie
  • Ontspanning
  • Beter slapen
  • Sociale contacten
  • Concentratie vermogen

Kinder-Ballet-1Kinderen hebben een natuurlijke bewegingsdrang. Ze hebben de behoefte om te experimenteren en een grote verbeeldingskracht. Dans sluit daarbij aan. Dans is tegelijkertijd zowel een leerproces als een creatief proces.

Door te dansen, leren kinderen de expressieve mogelijkheden van hun lichaam kennen, vergroten en toepassen. Dans spreekt kinderen aan op hun fantasie en creativiteit; het daagt ze uit om steeds nieuwe oplossingen te vinden. De vaardigheid en creativiteit om problemen op te kunnen lossen is van essentieel belang voor ieder mens.

Bij kinder ballet komen kinderen volledig tot hun recht.

Kinderen bloeien op als ze dansen, ze krijgen meer zelfvertrouwen. Kinderen voelen zich losser en vrijer en ieder kind kan op zijn of haar eigen manier leren dansen. Het dansproces is dan ook belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen een must. Dansen doet een beroep op je persoonlijkheid: je leert om jezelf open op te stellen en om iets van jezelf te laten zien.

Dans kan helpen om minder schuchter te worden, depressieve stemmingen te overwinnen en agressie kwijt te raken.

En hoe vroeger we ermee beginnen, hoe beter !

Jong geleerd is oud gedaan, de kans dat kinderen een gezondere levenstijl erop nahouden en nog op late leeftijd blijven bewegen wordt hiermee vergroot.

Wacht niet te lang en probeer het eens uit neem uw kind mee naar ZenENzo Delft voor een gratis proefles

Reserveer hier jouw gratis proefles

Of

Schrijf je nu in!

  • reserveringen op volgorde van binnenkomst bij Zenenzo Delft, VOL = VOL